⇦ Gå tillbaka
 
PIZZABAGARE - Kriminell ansökan
Skrivet: 8 Mars 2022 03:00 | Visningar: 0 PIZZABAGARE
Grupp: Medlem
Antal trådar: 4 | Antal kommentarer: 1
Vad heter din karaktär?: Bruno-Ruben Kvistfeldt

Hur gammal är du IRL?: 18,5

Vad heter du på Discord?: Detta svar är dolt

Vad har du för mål med ditt kriminella?: Mitt mål med Bruno är att ta honom från botten och jobba sig sakta uppåt som de flesta fall i verkligheten. Det finns redan många kriminella och gäng i staden som måste respekteras och visas hänsyn till. Samtidigt försöka jobba uppåt utan att trampa någon eller några på tårna. Jag vill bygga upp en respekt kring Bruno och få honom välkänd. Jag gillar att ingen dag är den andra lik och att man inte ska ta allt för givet, inget rån är det andra likt! Samtidigt tjänar man pengar vilket är ett plus i kanten. Det är väldigt viktigt som kriminell att ha sunt förnuft i bakhuvudet och att du tänker efter om det kunde skett i verkligheten t.ex. att inte ta en gisslan från torget från ingenstans sedan hota polisen. Att hitta ett starkt kompisgäng som man kan rp:a seriöst med hade varit roligt.

Vad är bra kriminell rp för dig?: När jag har sett andra kriminella har jag tyckt att deras sunt förnuft varit deras sämsta sida. Därför ska jag försöka tänka på sunt förnuft extra mycket. Tänka på om det hade skett i verkligheten t.ex. som jag nämnde ovan att det är väldigt sällan det sker gisslan draman i Sverige och att ta med det till rp:andet och inte ta gisslan en gång var femte minut. Det är också ovanligt att de blir skottlossning och att därför inte börja skjuta hej vilt för minsta lilla. Det är väldigt sällan kriminella i staden stannar för polisen enligt mig och jag tycker det skall ändras. Det blir ett scenario när polisen stannar dig och om du ändå inte bär något olagligt kan man ändå ta tillvara på scenariot och göra något bra av de.

Beskriv hur sunt förnuft används inom kriminell rp: Som jag nämt ovan handlar det mycket om "är det realistiskt?". Du tar inte gisslan bara för att du blev lite sur eller börjar skjuta för minsta lilla. Att bära pistol är också något som ska tas på allvar och man ska bara bära i vissa fall. Många grejer kan förknippas med sunt förnuft t.ex. powergaming. Om du sladdar med bilen och den voltar under en polisjakt ska du inte fortsätta, det är högst overkligt att fortsätta och isåfall kan du fly via fot men det är sällan. Med sunt förnuft kan också rädslan till olika scenarion vara viktig (fear rp). Du hade t.ex inte sprungit och försökt fly om 2 poliser riktade vapen mot dig i verkligheten. Tänka på att ha respekt till polisen som om det vore i verkligheten.

Beskriv ett bra bankrån: Du är ett gäng sammansvetsade kompisar som bestämt er för att försöka göra ett rån. Börja med att träffas iallafall några dagar innan och planera allt noggrant och tänka på alla utvägar och plötsliga misslyckanden. Alla som är med ska veta vad som kommer hända och kunna allt utantill och göra det så professionellt som möjligt. Det finns många grejer som skall planeras t.ex. flyktbilen, gisslan, hackningsenhet, flyktväg och utförande. Det kan alltid varit bra att ha kollat på ritningar kanske göra ett besök innan även kolla flyktvägar och testa den samt ha en plan b och c ifall något går snett. Bestämma allas arbetsuppgifter är viktigt, vem kör, vem "hackar", vem fixar gisslan men även vem som har koll på gisslan extra och vem som ska sköta snacket. När väl dagen är kommen kan det vara bra att byta kläder man kan ju t.ex. göra som "la casa de papael" och försöka förvirra polisen med samma kläder. Sedan hämtar man upp gisslan eventuellt fixar kläder till dom och sedan är det dags att slå till. Efter rånet gör sig alla redo och ställer upp sig och någon förhandlar med polisen och man kommer överens om hur man ska göra med gisslan. I värsta fall kan gisslan alltid följa med i bilen och man släpper av den på flyktvägen. Efter förhandlingen hoppar alla in i flyktbilen och man följer planen och hoppas man blir av med polisen. Om allt går vägen och man blir av med polisen är det viktigt att ligga lågt ett tag. T.ex. inte vistas på så allmänna platser i onödan och allmänt smälta in.

Du har fem personer som omringar dig med vapen, vad gör du?: Hade agerat som i verkligheten, droppat eventuellt vapen, lyssnat noga på instruktioner samt varit riktigt rädd och värnat om mitt liv. FEAR RP är det man verkligen bör tänka på i sådana situationer. Oavsett om det är ett rån och det är 5 poliser som omringar dig eller om det är 5 andra kriminella från ett gäng som omringar dig ska du alltid ge upp och värna om ditt liv. Ingen normal människa i verkligheten hade dragit sitt vapen och försökt med något som garanterat slutat i dödsfall.

När ska du bära på vapen?: Jag tror inte direkt kriminella i dagens samhälle bär vapen när dom ska och handla mat. Så att bära vapen hela tiden är högst onödigt och overkligt. En anledning till att bära vapen är t.ex. om du kör en stor mängd narkotika eller medverka i ett rån. Skall inte användas för att bara visa att man har pistol eller att utföra vardagliga aktiviteter utan det är när någon kriminell handling ska utföras som det är tillåtet.

Får du råna en tjänsteperson?: Nej, näst intill aldrig. Mycket enstaka fall under väldigt stora scenarion som t.ex. under ett bankrån. Det kan vara att du känner dig hotad och du beslagtar dom för din och gruppens säkerhet. Allt du tog av polisen ska lämnas tillbaka efter scenariot. Jag har aldrig hört i verkligheten att en polis blivit rånad så det är bara under speciella udda tillfällen.
Skrivet: 10 Mars 2022 19:38 Lainex
Grupp: Medlem
Antal trådar: 2 | Antal kommentarer: 2


Riktigt bra skrivet!! Extremt duktig RPare också! :)
Skrivet: 2 April 2022 18:59 Nemo/Neo
Grupp: Moderator
Antal trådar: 3 | Antal kommentarer: 290


Godkänd. Utveckla dina svar på muntlig intervju.